Bilförare hade alkohol och kokain i blodet

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
28-åringen har åtalats misstänkt för en rad brott: Rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen.
Foto: Johan Nilsson/TT
En 28-årig man från Vänersborg har i tingsrätten åtalats misstänks för rattfylleri i Mariestad sedan han stoppats och kontrollerats av polisen den 25 oktober på Björsätersvägen.

Mannen har åtalats misstänkt för en rad brott: Rattfylleri, ringa narkotikabrott och brott mot knivlagen. En provtagning visade att 28-åringen hade 0,38 promille alkohol i blodet, men även spår av kokain.

Den tilltalade hade också en kniv i bilen. Vänersborgsbon har erkänt brott gällande innehav av kniv på allmän plats, samt att han kört personbil efter att ha intagit alkohol. Han förnekar till ringa narkotikabrott gällande eget bruk av kokain.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.