Döms mot sitt nekande

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Mariestadskvinnan hade spår av amfetamin och cannabis i blodet, men nekade till brott.
Foto: Jon Eeg
En Mariestadskvinna i 55-årsåldern har i tingsrätten dömts till 30 dagsböter, totalt 1 500 kronor, för ringa narkotikabrott.
Hon döms mot sitt nekande.

Enligt en provtagning vid en poliskontroll i oktober hade hon spår av amfetamin och cannabis i blodet. Kvinnan har uppgett att hon måste ha fått i sig cannabis genom passiv rökning, samt att någon lagt i amfetamin i hennes glas. Hon har nämligen haft besökande som eventuellt använt droger. Kvinnan hävdar att hon inte har uppsåtligen fått i sig något av preparaten.

Tingsrätten anser dock att Mariestadskvinnan har lämnat en berättelse som är vag och fattig på detaljer. Hon har exempelvis inte angett när, eller tillsammans med vilka personer, hon skulle ha fått i sig preparaten. Tingsrätten anser att hon inte har uppfyllt sin förklaringsbörda.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.