En mer på intensiven med covid-19

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Under tisdagen vårdas 44 patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping.
Foto: Roland Svensson
Totalt 44 covidpatienter vårdas på Skaraborgs sjukhus under tisdagen. Det är lika många som under måndagen. Åtta patienter är inlagda på intensiven, en mer än i går.

Den 26 januari finns det totalt 429 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en patient färre än under måndagen. Av dessa vårdas 60 på intensivvårdsavdelning, tre fler än dagen före.

På Skaraborgs sjukhus vårdas 41 covidpatienter i Skövde och 3 i Lidköping under tisdagen. Skaraborgs sjukhus har haft en nedåtgående trend sedan den 5 februari då antalet covidpatienter var uppe i höga 73, mot dagens 44. Detta till skillnad mot till exempel NU-sjukvården, det vill säga NÄL i Trollhättan och Uddevalla sjukhus som har legat kvar på höga nivåer sedan före jul. Under måndagen hade de 92 covidpatienter inlagda.

Så här ser fördelningen av patienter med covid-19 ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen:

Skaraborgs Sjukhus: 44 (41 i Skövde och 3 i Lidköping) varav 8 på IVA

NU-sjukvården: 92 personer varav 7 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 199 personer varav 36 på IVA

Sjukhusen i Väster: 41 personer varav 5 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 53 personer varav 4 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.