Då hoppas Tesla att laddstationen står klar

Motor
PUBLICERAD:
Tesla vill starta bygget av en laddstation i Haggården.
Foto: Tesla
Innan första kvartalets slut hoppas Tesla att deras snabbladdningsstation för elfordon finns på plats vid Dinners i Haggården.
– Mariestad blir en viktig knutpunkt på E20 mellan väst- och östkusten, säger Maria Lantz på Tesla.

Dinners slog upp portarna i juni förra året och i enlighet med den ursprungliga planen vill Tesla sätta upp snabbladdningsstationer, V3 Superchargers, i anslutning till matstället. Nu har en ansökan om bygglov gällande tomten Sylen 2 lämnats in till Mariestads kommun.

– Vi börjar bygga så fort vi fått godkänt och ambitionen är att åtta laddstolpar ska stå klara senast i slutet av mars, säger Maria Lantz.

Enligt uppgifter till MT planerar ni för totalt 16 laddstolpar?

– Först monterar vi upp de här åtta stolparna. Sedan utvärderar vi trafikflödet till laddstationen och går vidare därifrån. Men det stämmer att vi bereder plats för en eventuell expansion.

Teslas Superchargers finns i dag på 42 platser runt om i Sverige. 21 nya stationer planeras att byggas i landet under 2021. Med en toppeffekt på upp till 250 kilowatt i de nya V3-laddarna förväntas en genomsnittlig laddningssekvens vara i ungefär en kvart.

– Vår nya station i Mariestad kommer göra det ännu smidigare att resa mellan Stockholm och Göteborg, säger Maria Lantz.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.