Hoppade i vattnet – räddade sin hund

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En hund hamnade i ån Tidan under onsdagsförmiddagen.
Foto: Charlotte Ferneman
Ett litet drama utspelade sig nära stenpiren vid hamnbassängen i Mariestad under onsdagsförmiddagen. Under en promenad med sin ägare hamnade en hund i ån Tidan.

– Hunden ska ha befunnit sig ganska långt från land när den ramlade i, men ägaren hoppade efter och fick upp både hunden och sig själv ur vattnet, säger Anders Olsson, inre befäl vid räddningstjänsten Östra Skaraborg.

Räddningstjänsten behövde aldrig rycka in.

– När vi kom till platsen var båda redan uppe på land, säger Anders Olsson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.