Hotade poliser med soft air gun

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En 25-åring är misstänkt för att ha hotat både privatpersoner och poliser.
Foto: Björn Larsson Rosvall/TT
En man i 25-årsåldern, boendes i Mariestads kommun, har åtalats i Skaraborgs tingsrätt. Mannen är misstänkt för grovt olaga hot och grovt hot mot tjänsteman.

I början av december befann sig den åtalade på en adress i Lidköpings kommun tillsammans med fyra andra personer. Mannen ska då ha riktat en vapenattrapp, soft air gun, mot resten av sällskapet som i förhör berättade att de blev rädda. Enligt åklagaren bör brottet bedömas som grovt eftersom vapenattrappen gjorde situationen extra hotfull.

När två poliser kom för att gripa mannen hotades även de med vapenattrappen. Därmed är mannen också misstänkt för grovt hot mot tjänsteman.

Den åtalade kunde ändå gripas, men släpptes på fri fot ett par dagar senare. Målsägande yrkar på totalt 60 000 kronor i skadestånd för kränkning.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.