Coronaspridning på förskolan Lysmasken

Nyheter
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Efter att flera fall av covid-19 har bekräftats hos personal på förskolan Lysmasken i Gullspång har förskolan tvingats organisera om verksamheten.
Förskolan Lysmasken i Gullspång har tvingats organisera om när personal drabbats av covid-19 (bilden är från annan förskola).
Foto: JOHAN GUNSEUS / TT

För att kunna ha verksamheten öppen med begränsad personalstyrka så får de barn med 15-timmars plats stanna hemma. Information har gått ut till berörda föräldrar.

– I samråd med huvudman har ett beslut tagits att barn till vårdnadshavare som har en så kallad 15-timmars plats, studerande samt vårdnadshavare med praktikplats genom integrationsenheten får stanna hemma då verksamheten delvis behöver stängas ner, säger rektor Eeva Barth.

Ny lag

Barth påminner om att våren 2020 införde regeringen en ny lag och en tillfällig förordning som syftar till en flexibilitet i skolverksamheten. Den kan nu kommunen stödja sig på.

– Jag har även informerat smittskyddet i Västra Götaland om läget.

Vad säger föräldrarna?

– Flera har valt att stanna hemma med sina barn, men de har varit väldigt förstående, säger Barth som inte är förvånad över utvecklingen men betonar samtidigt att några barn inte är smittade.

– Det rör sig om personalen, det var väl bara en tidsfråga innan något sådant här skulle hända. Vi har klarat oss ett år. Nu stänger vi ner vissa avdelningar och låter personalen som arbetar få färre barn.

– Beslutet gäller från och med den 2 februari till och med den 12 februari om inget annat meddelas.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.