Klart med nya chefer

Publicerad:
Anders Sjöholm (till vänster) och Gustav Brandstedt är nya ansikten hos Mariestads kommun och i MTG-samarbetet. Den 1 april börjar de som fastighetschef respektive projektchef.

Nu är det klart med två nya namn på tekniska avdelningen. Anders Sjöholm blir fastighetschef och Gustav Brandstedt projektchef.

– Jag är jättenöjd med rekryteringarna, säger Michael Nordin, teknisk chef.

I december berättade fastighetschef Hans Björkblom att han lämnar Mariestad för motsvarande uppdrag i Skövde kommun. Nu har hans efterträdare utsetts. Anders Sjöholm, 48, från Nynäshamn tar över som fastighetschef.

– Det verkar vara en spännande tid i Mariestad nu med mycket utveckling i kommunen och på avdelningen. Jag tycker också att samarbetet mellan tre kommuner är intressant och det är kul när kommunen har fastighetsdriften i egen regi, säger han.

Bred erfarenhet

Anders Sjöholm är i dag förhandlare för Hyresgästföreningen, men har en lång och bred erfarenhet som fastighetschef, förvaltarchef och förvaltare inom både kommunal och privat verksamhet.

Av de 32 som sökte tjänsten i Mariestad var han den som bäst matchade det kommunen sökte både när det gäller kunskaper och personlighet.

Fastighetschefen lämnar för SkövdeKommunen fortsätter exportera chefer

– Han stämmer med den person vi vill ha, han är lugn och sansad, gillar ordning och reda. Ledarskapsmässigt är han prestigelös och har en förmåga att få organisationen och medarbetare att växa, det bekräftar både hans referenser och de test vi genomfört, säger Michael Nordin.

Resvan man

Nu ser Anders Sjöholm fram emot att få flytta till Mariestad. Han är ursprungligen från Sollefteå, men har flyttat runt en hel del i landet och förutom att dansa tycker han mycket om att resa.

– Jag är ensamstående och har ett stort intresse för att upptäcka Sverige och världen. Hittills har jag besökt 80 länder på alla kontinenter, inklusive Antarktis.

Tjänsten i Mariestad tillträder han den 1 april.

Då börjar också kommunens nya projektchef: Gustav Brandstedt, 38. Han är i dag projektchef på privata bygg- och anläggningsföretaget Veidekke AB efter att tidigare även varit arbetsledare och platschef.

– Jobbet hos kommunen känns inte så långt från det jag gör i dag, det är lite bredare och du kommer in i andra skeden än jag gör nu. Det ska bli spännande att få arbeta i min gamla hemtrakt, säger han.

Klok person

Gustav Brandstedt är uppväxt i Mariestad och flyttade i augusti hem igen efter att han bott i bland annat Göteborg. Nu bor han och familjen, fru och två små barn, på Ekudden.

Tjänsten han nu tillträder har renodlats, berättar Michael Nordin:

– Gustav kommer att fylla en viktig funktion i kommunens fortsatta utveckling kring projektarbete och han känns som en klok person.

Själv ser Gustav Brandstedt fram emot att få engagera sig i samhällsbyggnaden i MTG-området.

– Det känns som en stor möjlighet.

Tekniske chefen Michael Nordin är nöjd med båda rekryteringarna.

– Det har gått fort, men vi har fått tag på riktigt bra kandidater. Jag är jättenöjd.

Artikeltaggar

Gullspångs kommunGullspångs kommunMariestadMariestads kommunMichael NordinPolitikTöreboda kommunTöreboda kommun (org)

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare