Hoppa till huvudinnehållet

Vattenläcka i Gullspång

Publicerad:
Reporter Owe E Hermansson
Owe E Hermansson
owe.hermansson@mariestadstidningen.se

På onsdag förmiddag uppstod en vattenläcka i Gullspång.

Hans Wikström, MTG-teknik får gräva upp Mokällsgatan i Gullspång för att laga en vattenläcka.
Hans Wikström, MTG-teknik får gräva upp Mokällsgatan i Gullspång för att laga en vattenläcka. Foto: Owe E Hermansson

I området Mokällsgatan, Mogatan och Bangatan i Gullspång drabbades 16 hushåll när en ledning gick sönder. Sedan marken studerats, framför allt hur djupt tjälens gick, sattes vid 14-tiden skopan i marken. Dörrknackning hade då skett i området så att de drabbade hushållen skulle kunna tappa upp vatten. För att säkerställa att de boende hade tillgång till vatten fanns även en vattentank på Mokällsgatan.

Hans Wikström och John Westergren, MTG-teknik och VA-avdelningen fixar en vattenläcka på Mokällsgatan i Gullspång.
Hans Wikström och John Westergren, MTG-teknik och VA-avdelningen fixar en vattenläcka på Mokällsgatan i Gullspång. Foto: Owe E Hermansson

– Det är sånt här som händer när kylan kommer, men vi jobbar tills det är färdigt, sa John Westergren som tillsammans med Hans Wikström kallt (!) räknade med att få jobba över.

Dennis Dahl, arbetsledare på VA-MTG, kunde inte annat än att hålla med.

– Kylan ställer till det, trycket på ledningarna ökar på grund av tjälen, även temperaturförändringar på vattnet påverkar. Att ledningsnätet är gammalt gör det extra utsatt. Arbetet försvåras också av att det är kablar runt om, så det tar tid bara att ta sig ner till läckan på cirka två meter djup, sa Dennis Dahl.

Artikeltaggar

Dennis DahlGullspångNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.