Ekuddenbadet öppet längre 2021

Politik
PUBLICERAD:
Från och med i år är Ekuddens utebad öppet till grundskolans höstterminsstart. Arkivbild.
Foto: Michael Gustafsson

Förlängda öppettider hela augusti samt möjlighet till morgonsim på Ekuddens utebad. Dessa förslag i ett medborgarförslag som avslogs. Men ändringen blir det trots allt.

Det för att kultur- och fritidsavdelningen redan i oktober förra året fick i uppdrag att förlänga öppettiden för Ekuddenbadet. Från och med 2021 kommer plask och bad utomhus vara möjligt till och med grundskolans terminsstart på hösten.

Dock kommer utomhusbadet även fortsättningsvis inte hålla öppet för morgonsimning.

– Hade vi inte haft nattliga påhälsningar hade vi kunnat gå motionärerna till mötes. Men som läget är måste vi ha tiden på morgonen för att rensa bassängbotten, säger ordförande Johan Abrahamsson (M).

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.