Bilförare hade 1,36 promille alkohol i blodet

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
I april körde mannen en personbil på Ekuddenvägen med 1,36 promille alkohol i blodet.
Skyddstillsyn med särskild föreskrift blir påföljden för en man i 60-årsåldern från Mariestad.

Han döms i tingsrätten för grovt rattfylleri, rattfylleri och olovlig körning vid två tillfällen. Den 23 april körde han en personbil på Ekuddenvägen med 1,36 promille alkohol i blodet. Han hade inget giltigt körkort vid tillfället.

Tingsrätten har bestämt att mannen ska utstå den vård och behandling som frivården i samråd med socialtjänsten bestämmer.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.