Nu ska personalen inom vård och omsorg vaccineras mot covid-19

Publicerad:
Nu kommer Mariestads kommun att börja vaccinera personalen inom vård och omsorg. Personerna på bilden jobbar i en annan del av Sverige. Foto: Johan Nilsson/TT

Under torsdagen inleds vaccineringen av kommunens personal inom vård och omsorg. Totalt kommer 400 personer att få sin första spruta till skydd mot covid-19 nu.

Sedan tidigare har alla personer på kommunens särskilda boenden och äldre med hemvård erbjudits vaccin mot covid-19. Nu har turen kommit till personalen inom vård och omsorg.

Från och med i dag kommer de kommunanställda som sagt ja att kallas till Rotundan i Folkets park i Mariestad, där vaccineringen hålls.

Totalt handlar det om 400 personer som erbjuds vaccinet och att ge sprutan till alla som vill kommer att ta flera dagar att genomföra.

”När nästa vaccination sker beror helt på tillgången av vaccin. Vi planerar detta vecka för vecka utifrån tillgång”, berättar vård- och omsorgschef Malin Wihlborg i ett mejlsvar.

Alla över 65 näst i tur för vaccinInget krav på bank-id vid vaccinbokningÖver 8 000 Skaraborgare vaccineradeNu ges andra sprutan till kommunens mest utsatta

Artikeltaggar

CoronavirusetFolkets parkKarlsholmeMalin WihlborgMariestadMariestads kommunVaccinationVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare