Körde bil med droger i kroppen

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
Mariestadsbon körde en personbil påverkad av diazepam och amfetamin.
Foto: Jon Eeg
110 dagsböter, totalt 5 500 kronor, blev straffet i tingsrätten för en Mariestadsbo som kört personbil med narkotika i blodet.

Mannen, som förnekat brott, döms i tingsrätten som skyldig till drograttfylleri, ringa narkotikabrott (två tillfällen) och brott mot knivlagen. Mannen stoppades av polisen den 23 september ifjol på Gamla Törebodavägen, Skövde och fick följa med för provtagning.

Enligt hans egna uppgifter och analysresultatet av provtagningen är det enligt tingsrätten klarlagt att han förfogat över 30,5 tabletter diazepam, samt att han använt diazepam och amfetamin, och att han därefter kört personbil.

Mannen hävdade i tingsrätten att han i alla fall tagit en tablett diazepam den aktuella dagen, men han kände sig inte ett dugg påverkad när han körde sin bil. I bilen låg en kniv och två yxor på golvet i framsätet. Yxorna var hans, men kniven känner han inte igen och det är inte hans kniv.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.