Sportlov blir Mellolov

Fritid och livsstil
PUBLICERAD:
Sofia Skagerstam och Josefin Stellansdotter och Lena Boije är redo för sportlovet. De två förstnämnda har jobbat fram årets tema som är Melodifestivalen.
Foto: Martin Hermansson
Vecka 7 är det traditionsenligt många aktiviteter som erbjuds för kommunens yngre invånare. I år har coronapandemin skapat ett helt nytt begrepp - och låter det inte trevligt med Mellolov?

Den som under kommande vecka hittar en skylt i Mariestad där det ställs frågor om Melodifestivalen kan skatta sig lycklig. Kultur- och fritidsavdelning har tagit fram en tipspromenad på det aktuella tv-programmet.

– Det blir en covid-19 anpassad sportlovsaktivitet som pågår under hela veckan. Var man börjar spelar ingen roll, berättar kultursamordnaren Martin Hermansson.

På träskyltar, placerade utanför centralt belägna kulturbyggnader, kommer det att finnas nio frågor var för både barn och vuxna. Aktiviteten är ett samarbete mellan biblioteket, museet, badhuset, musikskolan, teatern och fritidsgårdarna.

Måndag till fredag är det möjligt att svara på dessa digitalt i mobilen via en qr-kod.

– På tisdag är det lite speciellt då kan man gå tipspromenad med papper och penna. Personal, vissa av dem utklädda, kommer att vara på plats utomhus, berättar Martin Hermansson och utlovar en del happenings under dagen.

En av dessa avslöjar han:

– Utanför Vadsbo museum kommer det bli kylskåpsschlager. Personalen har förklarat det som så att de står för orden och besökarna för schlagertexterna.

För att få rätt stämning kommer högtalare på de olika platserna bjuda på låtar från Melodifestivalen.

– Jag tror folk saknar möjligheten att göra någonting, säger kultursamordnare Martin Hermansson.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.