Hoppa till huvudinnehållet

Herlin och ÖSK siktar mot guld

Publicerad:
Den tidigare Jula- och IFK Mariestad-målvakten Martin Herlin har SM-guld i tankarna. På lördag inleder 26-åringen och hans Örebro SK slutspelet.
Den tidigare Jula- och IFK Mariestad-målvakten Martin Herlin har SM-guld i tankarna. På lördag inleder 26-åringen och hans Örebro SK slutspelet. Foto: oskfutsal.se

Örebro SK med Martin Herlin i mål vann grundserien av svenska futsalligan.

Som grädden på moset gjorde ÖSK både mest mål och släppte in minst.

– Vi fått ett kvitto på vart vi ligger och nu går vi för guldet, säger Mariestadssonen.

Till helgen inleds SM-slutspelet i futsal. Örebro SK ses som en av de stora guldkandidaterna och i lördags gjorde Örebrolaget skäl för favoritskapet.

När den sista omgången av den svenska futsalligan gick i hamn stod ÖSK som seriesegrare.

– Det känns såklart jätteskönt och det var ett delmål vi satte upp innan säsongen började. Att på köpet göra det med flest gjorda mål och minst insläppta är skönt att ha i ryggen, säger Martin Herlin som vaktade målet i 19 av Örebros 22 matcher.

– Det känns som erfarenheten jag har samlat på mig under åren har satt sig och att jag har fått det att blomma ut den här säsongen. Jag har höjt lägstanivån och spelar med stort självförtroende, säger 26-åringen.

”Ska göra allt”

Nu är dock grundserien historia. Under måndagsförmiddagen fick lagen som slutade topp fyra välja vilka de ville ställas mot i kvartsfinal.

För Örebro föll valet något överraskande på tabellfemman AFC Eskilstuna.

– Vi har spelat bra i båda matcherna mot dem den här säsongen. Deras spelsätt passar oss bra och jag tror de flesta i laget delar samma åsikt, säger Herlin.

Den första av två matcher spelas på lördag i Eskilstuna. Returmötet i Örebro spelas den 28 februari.

– Vi tar en match i taget, men det går inte bortse från att vi går för guldet. Hade du frågat inför säsongen hade majoriteten av spelartruppen svarat att målet är SM-guld. Vi ska göra allt vi kan för att gå hela vägen.

Ser du er som favoriter?

– Vi är absolut stora kandidater. Det ligger i våra händer och det är upp till oss att bevisa varför vi vann serien. Samtidigt är serien en sak och slutspelet en helt annan, säger Herlin och avslutar:

– Jag är förväntansfull och spänd på att dra i gång slutspelet. Det är de här matcherna jag har sett fram emot att spela.

Artikeltaggar

FutsalMartin Herlin

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.