Hoppa till huvudinnehållet

De vill bli samhällsbyggnadschef i Mariestad

Publicerad:
Per Garenius, Tibro, Ulrika Söderström, Hjo och Lillemor Flodin, Göteborg är några av dem som sökt jobbet som samhällsbyggnadschef i Mariestad.
Per Garenius, Tibro, Ulrika Söderström, Hjo och Lillemor Flodin, Göteborg är några av dem som sökt jobbet som samhällsbyggnadschef i Mariestad. Foto: Charlotte Ferneman

Sjutton personer har sökt tjänsten som samhällsbyggnadschef i Mariestads kommun. Bland dem finns flera bekanta namn: Ulrika Söderström, tidigare projektledare för Electrivillage och Lillemor Flodin, som byggt upp barn- och ungdomscentrum.

I år går nuvarande samhällsbyggnadschef Thomas Johansson i pension. Kommunen är nu i full färd med att hitta en ersättare. Rekryteringen sköts internt och när ansökningstiden gick ut kunde 17 kandidater räknas in.

– Min bedömning är att det finns kompetenta sökande. Nu ska vi bestämma vilka vi ska gå vidare med, säger Thomas Johansson.

Han ingår i en grupp med representanter från personalavdelningen och facket, som kommer att välja ut vilka som ska kallas på intervju.

Vårdchef

Bland de sökande finns flera med erfarenhet av arbete som chef inom kommunal och regional verksamhet. Fem av dem är eller har varit samhällsbyggnadschef, bland annat Malin Bexell, uppväxt i Lugnås. Hon arbetar idag i Marks kommun.

En annan tidigare Mariestadsbo som sökt jobbet är Lillemor Flodin, som var med och byggde upp barn- och ungdomscentrum i Mariestad. Hon har också jobbat med omorganisationen av habiliteringen i Skaraborg och är i dag chef för vuxenhabiliteringen i Göteborg.

Ulrika Söderström från Hjo är ett annat känt ansikte bland kandidaterna. Hon har varit arbetsmarknadschef i Mariestad och jobbade med uppbyggnaden av Electrivillage innan hon för tre år sedan gick vidare till privata bolaget DHL.

Näringslivschef

Totalt är det fem kvinnor som sökt tjänsten och tolv män. Flera av dem har kopplingar till Skaraborg, till exempel Per Garenius, tidigare näringslivschef i Tibro kommun och nu samhällsbyggnadschef i Lysekil.

Men det förekommer också sökande från andra delar av landet, som Stockholm, Uddevalla, Linköping och Kristinehamn.

Kommunen hoppas inom kort presentera vem som får jobbet.

– Jag räknar med att det kan vara klart inom ett par veckor, säger Thomas Johansson.

Artikeltaggar

ElectrivillageMariestadMariestads kommunSamhälleSamhällsbyggnadSkaraborgThomas JohanssonTibro

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.