Död rovfågel hittades

Djur & natur
PUBLICERAD:

Den här rovfågeln fick Mariestadspolisen in under torsdagen. Förmodligen handlar det om en sparvhökshona.
Foto: POLISEN
Under torsdagen fick Mariestadspolisen in en död rovfågel som verkar ha flugit in i ett bostadsfönster och brutit nacken.

Inledningsvis trodde flera personer att det kunde handla om en pilgrimsfalk, men MT kontaktade ornitologen Sam Hjalmarsson som konstaterade:

– Nej, det är ingen pilgrimsfalk, utan en hök. Svårt att se alla detaljer på fotot, men det är nog en sparvhökshona. Sparvhökarna jagar ofta inne i städerna efter t ex gråsparvar och annat godis, konstaterar Sam.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.