Lägg ner Regionen

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Anna Warner

Jag har väl som de flesta, inte brytt mig särskilt mycket om Regionen och dess administration med tillhörande politiker. Vi vet knappt vilka politiker som styr och det handlar inte om särskilt mycket ideologi.

De tre musketörerna Skarin, Nyman och Dernroth har däremot fått mig att öppna ögonen.

Det är för helsike inte klokt att vi ska föda en organisation med så många politiker till en kostnad av 188 miljoner kronor. De har ingen folkförankring utanför sina politiska kretsar! Det är ingen demokrati!

Förstatliga sjukvården och lägg den primära vården på kommunerna istället! Då kunde vi kanske ha en vårdcentral som fungerade även på kvällstid.

Droppen var beslutet att inte byta namn till Region Västra Götaland. Det skulle tydligen kosta en massa miljoner på skyltar och dylikt, men i första skedet var det absolut nödvändigt. Sen var det tydligen inte ett lagkrav och det är ju inte så dumt för medborgarna att få behålla några miljoner i vården. Skäms tamejtusan! Vad kostade inte detta förslag att behandla och ta upp i diverse politiska nämnder? Så var det inget krav.

Makalöst klantigt!

Sten A.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.