Hoppa till huvudinnehållet

Klart färre dödsfall i Skaraborg förra veckan

Publicerad:
Minst fem nya dödsfall rapporterades i Skaraborg - flest av dessa i Skövde kommun.
Minst fem nya dödsfall rapporterades i Skaraborg - flest av dessa i Skövde kommun. Foto: Stefan Hörberg/Rithuset AB

Under förra veckan har minst fem nya dödsfall i covid-19 rapporterats in från Skaraborg till Socialstyrelsen. Det är en mindre än en tredjedel så många som veckan innan.

Totalt har nu minst 284 personer i Skaraborg avlidit i virussjukdomen.

Statistiken som presenteras av Socialstyrelsen varje vecka bygger på de dödsorsaksintyg som läkarna skickar in och där den underliggande dödsorsaken har varit covid-19. Läkarna har upp till tre veckor på sig att skicka in intygen.

Den 22-28 februari har minst fem nya dödsfall rapporterats in från Skaraborg. Att det inte går att säga exakt siffra beror på att Götene gått från att ha rapporterat tre eller färre avlidna till fyra preciserade dödsfall

Flest dödsfall har rapporterats från Skövde som hade tre. Även Falköping och nämnda Götene rapporterade nya dödsfall under förra veckan.

Övriga tolv Skaraborgskommuner rapporterar inga dödsfall alls under den senaste veckan. Dock ska noteras att de två kommuner som har tre eller färre avlidna i covid-19 inte rapporterar det exakta antalet på grund av sekretesskäl.

Fem nya dödsfall innebär en klar minskning från veckan innan då det rapporterades 18 dödsfall i Skaraborg.

Dödsfall i covid-19 i Skaraborg

Inrapporterat till Socialstyrelsen från pandemins början till och med den 28 februari 2021. Inom parentes eventuell ökning under vecka 8.

Skövde 75 (+3)

Falköping 42 (+1)

Lidköping 38 (0)

Skara 23 (0)

Tibro 23 (0)

Vara 16 (0)

Tidaholm 15 (0)

Mariestad 14 (0)

Töreboda 12 (0)

Hjo 8 (0)

Essunga 7 (0)

Grästorp 5 (0)

Götene 4 (+1-3)

Gullspång X

Karlsborg X

X=1-3

Artikeltaggar

CoronavirusetSkaraborgSocialstyrelsenVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.