De tar över rodret i Mariestads stadshus

Samhälle
PUBLICERAD:
Thomas Johansson är tillförordnad kommundirektör och ekonomichef Christina Olsson har utsetts till hans ersättare.
Foto: Charlotte Ferneman
Thomas Johansson är just nu Mariestads högste tjänsteman i egenskap av tillförordnad kommundirektör. Nu har ekonomichefen utsetts till hans ersättare.

I väntan på att Mariestads kommun anställer en ny kommundirektör är samhällsbyggnadschef Thomas Johansson tillförordnad på posten. Men även han kan få förhinder och därför har nu kommunstyrelsen även utsett en ersättare. Det blir ekonomichef Christina Olsson som i sådant fall går in som kommunens högsta tjänsteman.

Samtidigt fortsätter arbetet med att hitta Kristofer Svenssons efterträdare. Sökandet efter en ny ordinarie kommundirektör är ännu i sin linda, men ambitionen är att denne ska finnas på plats efter sommaren.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.