Hoppa till huvudinnehållet

Niorna i Töreboda tillbaka till skolan

Publicerad:
Klass 9C får vanlig klassundervisning från och med måndag, liksom övriga parallellklasser i årskurs 9. (Arkivbild)
Klass 9C får vanlig klassundervisning från och med måndag, liksom övriga parallellklasser i årskurs 9. (Arkivbild) Foto: Malin Bring

Fjärrundervisningen fortsätter varannan dag i ytterligare två veckor för klass sju och åtta på Centralskolan. Eleverna i årskurs nio ska återvända till skolan för vanlig klassrumsundervisning från och med måndag 8 mars.

– Slutbetyget närmar sig för niorna, vilket gör det extra känsligt för dem att förlora tid. Därför väljer vi att göra så här, säger rektor Leif Carlsson på Centralskolan.

Det är kommunens ledningsgrupp för arbetet mot covid-19 som föreslagit att genomföra fjärrundervisning (undervisning i realtid, där lärare och elever direkt kan kommunicera med varandra) varannan dag för eleverna i årskurserna sju och åtta från och med den 8:e till den 19:e mars.

Eleverna i årskurs sju får fjärrundervisning på måndag den 8:e, medan åttorna får klassundervisning på skolan. Dagen efter gäller det motsatta. Årskurserna turas sedan om att vara på skolan varannan dag under två veckor framöver.

Vid behov har rektorn möjlighet att besluta om undantag.

Elever med behov av särskilt stöd berörs inte av beslutet om fjärrundervisning.

Artikeltaggar

CentralskolanNyheterSkola och utbildningTöreboda kommun

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.