Hoppa till huvudinnehållet

Liten ökning av covid-dödsfall i Skaraborg

Publicerad:

Under förra veckan har åtta nya dödsfall i covid-19 rapporterats in från Skaraborg till Socialstyrelsen. Det är tre fler än veckan innan.

Totalt har nu minst 291 personer i Skaraborg avlidit i virussjukdomen.

Statistiken som presenteras av Socialstyrelsen varje vecka bygger på de dödsorsaksintyg som läkarna skickar in och där den underliggande dödsorsaken har varit covid-19. Läkarna har upp till tre veckor på sig att skicka in intygen.

Den 1-7 mars har åtta nya dödsfall rapporterats in från Skaraborg. Flest dödsfall har rapporterats från Skövde som hade tre. Även Falköping, Lidköping och Tidaholm rapporterade nya dödsfall under förra veckan.

Övriga elva Skaraborgskommuner rapporterar inga dödsfall alls under den senaste veckan. Dock ska noteras att de två kommuner som har tre eller färre avlidna i covid-19 inte rapporterar det exakta antalet på grund av sekretesskäl.

Åtta nya dödsfall innebär en liten ökning från veckan innan då det rapporterades fem dödsfall i Skaraborg. Veckan innan det var dock siffran uppe på 18.

Dödsfall i covid-19 i Skaraborg

Inrapporterat till Socialstyrelsen från pandemins början till och med den 7 mars 2021. Inom parentes eventuell ökning under vecka 9.

Skövde 78 (+3)

Falköping 44 (+2)

Lidköping 40 (+2)

Skara 23 (0)

Tibro 23 (0)

Vara 16 (0)

Tidaholm 16 (+1)

Mariestad 14 (0)

Töreboda 12 (0)

Hjo 8 (0)

Essunga 7 (0)

Grästorp 5 (0)

Götene 4 (0)

Gullspång X

Karlsborg X

X=1-3

Artikeltaggar

CoronavirusetSkaraborgSocialstyrelsenVård och omsorg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.