Så mycket kostar rekryteringen av ny kommundirektör

Publicerad:
Vem ska lotsa Mariestad in i framtiden? Kommunen tar nu hjälp av rekryteringsföretaget Tarasso för att hitta en ny kommundirektör. Foto: Jan Fleischmann/Arkiv

95 000 kronor. Så mycket får Mariestads kommun betala för att få hjälp att hitta en ny kommundirektör.

Det är rekryteringsföretaget Tarasso i Uddevalla som kommer att bistå kommunen i processen. Under fjolåret medverkade företaget i rekryteringen av kommunchef i bland annat Båstad, Hjo och Töreboda kommuner och även Mariestads kommun har anlitat dem tidigare, bland annat när Thomas Johansson blev ny samhällsbyggnadschef.

Nu kommer Tarasso att hjälpa Mariestad i jakten på ny kommundirektör. En insats som kostar kommunen 95 000 kronor.

– Det är rimligt. Det kostar mycket, men vi behöver det här stödet. Vi försöker att hantera många rekryteringar i egen regi, men när det gäller högre chefer med specifika krav är det bra att få den här typen av kompetens. Vi är medvetna om det är mycket pengar, men det här sker inte så ofta, säger Thomas Johansson, som är tillförordnad kommundirektör medan sökandet efter Kristofer Svenssons efterträdare pågår.

Tarasso är inte heller dyrast. Av de tre företag som lämnat offert sträckte sig kostnaden från 95 000 till 149 000 kronor.

Vad får då kommunen för pengarna? Enligt offerten kommer Tarasso att kartlägga organisationen för att se hur behovet ser ut och ta fram en kravprofil bland de sökande i samarbete med företrädare för verksamheten, facket och politiken.

Företaget hjälper till med jobbannonsen och att hitta rätt kanaler att söka i för att hitta lämpliga kandidater. Det görs även ett urval av kandidater, intervjuer och tester.

Kommunchef Kristofer Svensson tackar för sig: ”Det har varit en spännande resa”De tar över rodret i Mariestads stadshusSå ska Mariestad hitta ny kommunchef

Artikeltaggar

HjoKommundirektörKonsultMariestads kommunMariestads kommunSamhälleTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare