Färre covidpatienter på sjukhusen i Skaraborg

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Totalt 33 patienter med covid-19 vårdas på Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping under torsdagen.
Foto: Thomas Kühnel
Totalt 33 patienter med covid-19 är inlagda på Skaraborgs sjukhus under torsdagen. Det är en marginell minskning sedan onsdagen.

Den 18 mars finns det totalt 297 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen, det är två färre än under onsdagen. 48 vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA), en minskning med fyra patienter.

Det har inte heller skett några större förändringar på Skaraborgs sjukhus det senaste dygnet. På sjukhusen i Skövde och Lidköping vårdas 33 covidpatienter på torsdagen, en minskning med två patienter. Fyra får intensivvård, lika många som under onsdagen.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 18 mars:

Skaraborgs Sjukhus: 33 personer varav 4 på IVA

NU-sjukvården: 32 personer varav 4 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 180 personer varav 32 på IVA

Sjukhusen i väster: 22 personer varav 1 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 30 personer varav 7 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.