Antalet covidpatienter ökar igen – men få behöver intensivvård

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Antalet inlagda covidpatienter på Skaraborgs sjukhus har nu åter ökat.
Foto: Helene Magnusson
Under fredagen finns 38 patienter med covid-19 inlagda på Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping. Det är en ökning med fem patienter sedan torsdagen.

Den 19 mars var totalt 304 patienter med covid-19 inlagda på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en ökning med sju patienter sedan dagen före. Av dessa vårdas 50 patienter på intensivvårdsavdelning (IVA), en ökning med två patienter.

På Skaraborgs sjukhus har det vänt uppåt igen, med fem covidpatienter fler än under torsdagen, från 33 till 38. Det är nu lika många som för ungefär en månad sedan. På intensivvårdsavdelningen är det däremot en covidpatient färre inlagd än under föregående dag.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 19 mars:

Skaraborgs Sjukhus (Skövde och Lidköping): 38 personer varav 3 på IVA

NU-sjukvården: 37 personer varav 4 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 175 personer varav 31 på IVA

Sjukhusen i väster: 23 personer varav 1 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 25 personer varav 5 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.