Hoppa till huvudinnehållet

Äldre varnas för "bedrägeri-Linus"

Publicerad:
Under måndagen blev fyra äldre kvinnor uppringda av en bedragare som kallade sig ”Linus Granqvist” från spärrservice.
Under måndagen blev fyra äldre kvinnor uppringda av en bedragare som kallade sig ”Linus Granqvist” från spärrservice. Foto: Jessica Gow/TT

Polisen varnar för att bedragare är i farten och försöker lura äldre på pengar. En Mariestadskvinna blev under måndagen av med 170 000 kronor från sitt sparkonto.

Under måndagen-tisdagen blev fyra äldre kvinnor, tre födda 1947 och en född 1948, uppringda av en bedragare som kallade sig "Linus Granqvist" och ringde från ett 08-nummer. Han påstod sig representera spärrservice på banken, men ville bara lura de äldre att lämna ut uppgifter för att komma åt deras bankkonto.

Flera drabbade

Tre klarade sig från att bli lurade, men en kvinna blev lurad och där kunde bedragaren flytta över 170 000 kronor från hennes konto, vilket gör att brottet betraktas som ett grovt bedrägeri.

Nu går polisen ut med en skarp varning till de äldre.

– Lämna aldrig ut några uppgifter på telefon. Undvik att ta fram bankdosan, eller använda mobilbank-id när någon ringer, varnar Henrik Karlsson, stationsbefäl vid Mariestadspolisen.

Artikeltaggar

Brott & blåljusförsök till bedrägeriGrovt bedrägeriMariestad

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.