Hoppa till huvudinnehållet

Förlängda rekommendationer i Västra Götaland

Publicerad:
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. Arkivbild.
Thomas Wahlberg, smittskyddsläkare i Västra Götalandsregionen. Arkivbild. Foto: Adam Ihse/TT

Covid-19-smittan fortsätter att öka i Västra Götalandsregionen.

Därför förlängs de skärpta regionala rekommendationerna nu till den 18 april.

– Förra veckan hade vi 6 152 inrapporterade fall, det är en ökning med 17 procent jämfört med vecka 10, säger smittskyddsläkaren Thomas Wahlberg vid en pressträff.

– Vi ser en klar ökning i antalet fall. Samtidigt ska man dock ha klart för sig att vi också ökat på enormt i vår provtagning.

De skärpta regionala rekommendationerna, bland annat om att alltid ha munskydd i kollektivtrafiken och i andra inomhusmiljöer där nära kontakt inte går att undvika, har gällt till den 1 april men förlängs nu.

– Utifrån läget vi befinner oss i bedömer vi att vi måste förlänga de skärpta regionala rekommendationerna, säger Thomas Wahlberg.

Den höga smittspridningen gör också att påsken – liksom i fjol – måste firas på ett återhållsamt sätt.

– Även den här påsken gäller det att det kan inte bli några stora påskfiranden. Vi måste nu alla ta ansvaret och inte utsätta oss själva för att bli smittade, men heller inte riskera att smitta andra, säger Thomas Wahlberg.

Jens Bornemann / TT

Artikeltaggar

CoronavirusetInrikes/utrikesPandemiPåskSkyddsutrustningThomas WahlbergVård och omsorgVästra Götalands län

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.