Liten ökning av covidpatienter – fyra får intensivvård

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Fyra patienter med covid-19 får intensivvård under onsdagen. (Arkivbild)
Foto: Sören Turesson
Under onsdagen vårdas 26 patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus varav fyra patienter får intensivvård.

Den 24 mars finns det totalt 304 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en minskning med 14 patienter sedan tisdagen. 47 av dessa vårdas på intensivvårdsavdelning (IVA), en ökning med två patienter.

På Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping vårdas 26 patienter med covid-19 under onsdagen, en ökning med en patient sedan föregående dag. Ytterligare en patient intensivvårdas, totalt ligger fyra patienter med covid-19 på IVA.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 24 mars:

Skaraborgs Sjukhus: 26 personer varav 4 på IVA

NU-sjukvården: 42 personer varav 5 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 179 personer varav 31 på IVA

Sjukhusen i väster: 27 personer varav 2 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 30 personer varav 5 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.