Hoppa till huvudinnehållet

Amfetaminfynd bingo för polisen

Publicerad:
Polisen har gjort flera narkotikainsatser i Mariestad och norra Skaraborg den senaste tiden. Nu misstänks en man i 50-årsåldern för grovt narkotikabrott.
Polisen har gjort flera narkotikainsatser i Mariestad och norra Skaraborg den senaste tiden. Nu misstänks en man i 50-årsåldern för grovt narkotikabrott. Foto: Jessica Gow/TT

Amfetaminfyndet i samband med en husrannsakan gav polisen jackpot.

Nu misstänks en man i 50-årsåldern, skriven i norra Skaraborg, för grovt narkotikabrott.

Mannen, som greps och anhölls i lördags, har häktats i tingsrätten för att på sannolika skäl vara misstänkt för grovt narkotikabrott.

Åtal ska väckas senast den 6 april.

– Den här personen är inflyttad till Skaraborg sedan en tid tillbaka. Jag vill inte uttala hur mycket exakt som hittats, men han är I häktad misstänkt för grovt narkotikabrott.

– I samband med ett ingripande uppstod misstankar om narkotikabrott. Vid en husrannsakan gjordes fynd av narkotika och det var amfetamin.

Gränsen för grovt narkotikabrott med amfetamin ligger på 500 gram.

Vi håller på att höra fler personer i ärendet

Är det fler aktuella i detta ärende?

– Vi håller på att höra fler personer i ärendet och det är för tidigt att säga vad det kan ge, säger Johan Frealdsson, chef för polisens utredningsgrupp i Mariestad.

Gripandet av mannen i 55-årsåldern hör inte ihop med den härva i Mariestad som polisen utreder sedan en tid tillbaka.
Gripandet av mannen i 55-årsåldern hör inte ihop med den härva i Mariestad som polisen utreder sedan en tid tillbaka. Foto: Helena Karlsson

Inget samband

Gripandet av mannen i 55-årsåldern hör inte ihop med den härva i Mariestad som polisen utreder sedan en tid tillbaka. I detta stora ärende pekas en Mariestadsbo i 30-årsåldern ut som ledare och ytterligare två andra personer misstänks på olika vis vara inblandade.

Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga i dagsläget

– Min klient förnekar brott, det är allt jag kan säga i dagsläget, säger Thomas Berner, advokat till den huvudmisstänkte.

Trion sitter häktad sedan en tid tillbaka. Polisen har fyra veckor på sig innan eventuellt åtal ska väckas.

– Utredningen pågår i oförminskad fart. Vi har hört väldigt många personer i Mariestadsområdet och håller oss till den plan vi har. Utredningsläget är gott, även om vi, precis som vid de flesta andra utredningar, stött på problem.

Mycket jobb återstår i utredningen.

– Vi utreder en omfattande narkotikahandel i alla former och det finns fortfarande personer som ska höras i ärendet. Det är ganska omfattande utredningsåtgärder som återstår.

Stört handel

Hur stor kan handeln ha varit?

– Huvudmannen är misstänkt att ha förvärvat, förvarat och sålt narkotika. Handeln i norra Skaraborg är nog vingklippt för tillfället, förklarar Johan Frealdsson.

Har ni fått något analysresultat av den beslagtagna narkotikan?

– Det är något jag inte vill gå in på.

Artikeltaggar

Brott & blåljusGrovt narkotikabrottMariestadMedhjälp till förberedelse till grovt narkotikabrottÖvergrepp i rättssak

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.