Vadsbogymnasiet prisades på UF-mässan

Skola & utbildning
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Velero UF med Herman Ärlevik, Ida Kramer, Ida Spångberg och Jakob Johannesson tog hem en andraplats i kategorin årets vara på UF-mässan.
Foto: Charlotte Ferneman
Under fredagen var det dags för den stora finalen i årets UF-mässa då 16 priser skulle delas ut till Skaraborgs unga företagare.
Inför prisutdelningen hade Vadsbogymnasiet med sig två nomineringar. Dessa blev sedan nio varav två nomineringar resulterade i pallplats.

Fredagens prisutdelning sändes live från Sparbanken Lidköping arena. Allt i från årets vara till årets affärsplan skulle koras.

Vadsbogymnasiet var på förhand nominerade till årets UF-skola och året UF-lärare genom Annette Larsson. Tyvärr lyckades man inte kamma hem någon av dessa kategorier. I stället blev det Katedralskolan i Skara och Marie Fhyr och Anette Järild från Drottning Blankas gymnasieskola i Skövde som vann de respektive tävlingarna.

Men vinnare blev Vadsbogymnasiet ändå. UF-företaget Fabric art UF, som säljer tygpåsar med tryck, tog hem årets reklamfilm i Skaraborg med följande motivering:

Genom att direkt slå an tonen på ett subjektivt sätt får vi ta del av ett stort problem som berör oss alla. Med känsla, kreativt bildspråk och tydlighet samspelar produkt och budskap på ett naturligt sätt. Årets reklamfilm säljer inte bara en produkt utan förändrar beteenden, som leder till en bättre värld.

UF-företaget blev även nominerade till årets socialt hållbara företag tillsammans med fem andra. Där blev det däremot inget pris.

Ny tävling

Dubbla nomineringar fick även karafföretaget Velero UF som blev nominerade i kategorin årets ekologiskt hållbara företag samt kammade hem andraplatsen i årets vara.

Inför årets mässa har det lagts till två nya tävlingar. En av dess var årets branschkoppling. Tävlingen handlade om att koppla sitt UF-företagande till den branschs man studerar.

Två av de totalt sex UF-företag som gjorde upp om titeln var från Vadsbogymnasiet. Dessa var Inox 4 you UF och Lighthouse UF som säljer graverade nyckelringar respektive trädgårdsfyrar.

Även i årets grafiska profil fanns Vadsbogymnasiet representerat bland nomineringarna genom ToGOatmeal UF.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.