Klagar på hemtjänsten i Mariestads kommun

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
I mars mottog Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) ett klagomål från en anhörig till hemtjänsttagare i Mariestads kommun.
Foto: Stina Stjernkvist/TT

I mars mottog Inspektionen för vård och omsorg (Ivo) ett klagomål från en anhörig till hemtjänsttagare i Mariestads kommun.

Enligt anmälaren har hen flera gånger påvisat brister i hemtjänsten i Mariestad. De beviljade stödinsatser som personalen ska utföra fallerar återkommande skriver anmälaren. Bland annat ska anhörig flera gånger ha blivit svårt sjuk med blodförgiftning, då hen inte tömts på alla urin. Vidare har inte beviljade promenader blivit av vid dåligt väder.

Anmälaren vill få en förklaring på hur Ivo de ser på vården i hemmet som ges i Mariestads kommun.

Ivo avslutar ärendet men använder, som brukligt, information från klagomålet som underlag i sina riskanalyser.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.