Hoppa till huvudinnehållet

Äldreomsorgslyftets nya siffror glädjer socialnämnden

Publicerad:
Nya siffror för äldreomsorgslyftet presenterades, de gör politikerna glada. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Först var intresset för det med statsbidrag finansierade äldreomsorgslyftet svalt. De nya siffrorna som presenteras kan dock kallas högt söktryck och gör politikerna glada.

– Det har kommit in 24 ansökningar till undersköterskeutbildningen. Dessutom är det 14 behöriga undersköterskor som vill vidareutbilda sig till sjuksköterska, det är jätteglädjande, säger socialnämndens ordförande Richard Thorell (M).

Projektet är finansierat via statsbidrag och ska ge personal inom vård och omsorg möjlighet att fortbilda sig på arbetstid. Tidigare var det ett sorgebarn i Mariestads kommun.

– Före jul ställde jag en interpellation eftersom det var så få som hade visat intresse. Vi Socialdemokrater har hela tiden trott att det borde vara större intresse, och det har nu visat sig vara sant. Det är jättekul, säger Sebastian Ekeroth Clausson (S), socialnämndens vice ordförande.

Artikeltaggar

ÄldreomsorgÄldreomsorgslyftetArbeteMariestads kommunMariestads kommunPolitikRichard ThorellSebastian Ekeroth ClaussonSjuksköterskaSocialdemokraternaSocialnämnderStatsbidragUndersköterska

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.