Liten minskning totalt – men många covidpatienter på intensiven

Vård & omsorg | Coronaviruset
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:

Totalt 39 patienter med covid-19 vårdas på sjukhusen i Skövde och Lidköping under tisdagen.
Även under tisdagen vårdas åtta patienter med covid-19 på intensivvårdsavdelningen på Skaraborgs sjukhus i Skövde.

Den 6 april finns det totalt 376 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götaland. Det är en marginell minskning med två patienter sedan dagen före. Antalet av dessa som intensivvårdas har ökat från 55 till 57 patienter.

På Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping vårdas 39 patienter med covid-19 under tisdagen. Det är en minskning med två patienter sedan måndagen. På intensiven är fortsatt åtta patienter med covid-19 inlagda.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på regionens sjukhus den 6 april:

Skaraborgs Sjukhus: 39 personer varav 8 på IVA

NU-sjukvården: 44 personer varav 7 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 220 personer varav 30 på IVA

Sjukhusen i väster: 27 personer varav 4 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 46 personer varav 8 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.