Antalet covidpatienter ökar

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Under onsdagen vårdas nio patienter med covid-19 på intensivvårdsavdelningen vid Skaraborgs sjukhus i Skövde. (Arkivbild)
Foto: Sören Turesson
Antalet inlagda patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus stiger nu åter. På onsdagen vårdas 46 patienter, sju fler än föregående dag.

Den 7 april finns det totalt 388 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en ökning med 12 patienter sedan föregående dag. Av dessa vårdas 65 patienter på intensivvårdsavdelning (IVA), åtta fler än under tisdagen.

På Skaraborgs sjukhus syns att det ökade antalet smittade de senaste veckorna, också påverkat antalet inlagda patienter. På onsdagen vårdas 46 patienter med covid-19, en ökning med sju patienter på ett dygn. På intensivvårdsavdelningen vårdas nio patienter, en mer än under tisdagen.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 7 april.

Skaraborgs Sjukhus: 46 personer varav 9 på IVA

NU-sjukvården: 44 personer varav 8 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 217 personer varav 37 på IVA

Sjukhusen i väster: 32 personer varav 3 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 49 personer varav 8 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.