Bra idéer ska uppmuntras med nytt pris

Politik
PUBLICERAD:
Tanken är att nyinrättade socialnämndens innovationspris ska delas ut på nationaldagen.
Foto: Charlotte Ferneman
Mariestads kommun har som mål att vara innovativ. Med anledning av det har socialnämnden nu beslutat att inrätta ett pris för att hylla en person som kommit med bra idéer.

I år ska för första gången socialnämndens innovationspris delas ut. Det ska vara en uppmuntran och ett sätt att visa uppskattning för det utvecklingsarbete som pågår i verksamheterna.

– Kommunen har det övergripande målet att vi ska vara en innovativ kommun, och då behöver vi i vår sektor fundera på vad vi kan göra, säger socialchefen Karin Utbo.

Diskussionen kring priset inleddes redan förra året. Nu står det klart att hyllningen ska delas ut varje år, med belöning för föregående årets innovation.

– Socialnämndens arbetsutskott föreslog att utdelning ska ske på nationaldagen, hur det blir i år återstår att se, säger socialnämndens ordförande Richard Thorell (M).

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.