Lillängen – en naturens ”lunga”

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Charlotte Ferneman

Med rötter i Mariestad – men nu utsocknes – har jag förstått att den sköna bergsryggen Lillängen till viss del skall bebyggas med ett antal flervåningshus. Fullmäktige lär ha beslutat om flera husbyggen i norra Lillängen vid nedre delen av Högelid mellan Ladukärrsvägen och Johannesberg.

Det vore att beklaga! Mariestad behöver behålla denna ”lunga” med en botaniskt varierad och mycket värdefull natur – en ’stadsnära urskog’ med mossbelupna, vackra stenmurar. Varför skall sådana naturens ”GULDMARKER” komma i fråga för byggen av höga hus?

Se här ett motförslag – att flytta byggplanerna till Muggeboområdet öster eller väster om Kilkestensvägen. Kan det vara något att ”grunna på” för stadens beslutsfattare?

Claes Astin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.