Hoppa till huvudinnehållet

Nya lokalredaktören ser fram emot att lära känna området

Publicerad:
Per Claesson ser fram emot sitt nya uppdrag som lokalredaktör och att lära känna Hova och Gullspång mer.
Per Claesson ser fram emot sitt nya uppdrag som lokalredaktör och att lära känna Hova och Gullspång mer. Foto: Owe E Hermansson

Stor bredd på arbetsuppgifter var en av anledningarna till att Per Claesson sökte tjänsten som ny lokalredaktör på Mariestads-Tidningen.

Att ta sig an den nya rollen ser Per som en stor utmaning, men han hoppas få mycket hjälp av Gullspångs- och Hovaborna.

– Det är viktigt att skapa en tidning tillsammans med läsarna, säger Per.

Sedan den 15 mars har Mariestads-Tidningen haft en ny medarbetare. 47-åriga Fredsbergsbon Per Claesson har tagit över stafettpinnen som lokalredaktör i Hova och Gullspång.

Men en helt ny arbetsplats är det inte för Per.

– Jag jobbade på Mariestads-Tidningen en kortare period i början på 2000-talet. Det var framförallt på centralredaktionen i Mariestad, men även i Töreboda, säger han.

Per är född och uppvuxen i Dalsland, men har bott och läst på lite olika ställen i landet. Bland annat har Per studerat till journalist på Göteborgs universitet.

Hur kom det sig att du blev journalist?

– Det är på grund av ett samhällsintresse som funnits sedan tidigt ålder. Jag funderade på olika saker, men såg journalistiken som en intressant väg. Dessutom tycker jag om att skriva, säger Per.

För knappt 20 år sedan gick flyttlasset till Skaraborg och Fredsberg där han nu är bosatt tillsammans med sambo och två barn.

– På fritiden håller jag på lite med motionsidrott såsom cykling och simning. Annars är det mycket fix med huset. Jag har även ett intresse för historia och att läsa.

Sedan förra sejouren på MT har Per arbetat på Västgötatidningar, däribland Skövde Nyheter, Falköpings Tidning och Skaraborgs Läns Tidning.

– Jag har erfarenhet av både kommunbevakning, att skriva om näringsliv och i princip allt annat som förekommer på en lokaltidning. Under de senaste åren har en viktig uppgift för mig varit att skriva om regionen.

”Ingen isolerad ö”

Att han sökte tjänsten som lokalredaktör beror på flera saker.

– Jag varit intresserad av tjänster här på Mariestads-Tidningen tidigare och att jag sökte den här tjänsten nu har att dels göra med en omorganisation på Västgötatidningar. Dessutom får jag mycket närmare att åka till jobbet nu, säger Per och fortsätter:

– Jag ser det som en intressant tjänst eftersom den erbjuder en stor bredd. Samtidigt är det är en stor utmaning eftersom det är väldigt mycket som pågår i ett samhälle. Men jag hoppas på att få god hjälp från läsarna.

Trots att Per inte jobbat på några stora redaktioner har han alltid haft kollegor runt sig, men att vara ensam är inget han ser några större problem med.

– Redaktionen i Hova är ingen isolerad ö, utan jag ingår i Mariestads-Tidningen och kommer ha kontakt och samarbete med övriga redaktionen.

Vilken relation har du till trakterna du nu ska bevaka?

– I och med att jag jobbat i Skövde och Falköping har jag haft blicken mer söder ut. Däremot känner jag naturligtvis till en del om Hova och Gullspång eftersom att jag bor i en grannkommun, men jag ser fram emot att lära känna bygden mycket mer.

Så kontaktar du tidningen i Hova och Gullspång

Per Claesson nås på 0506-74 79 65, 0725-70 98 21 eller per.claesson@mariestadstidningen.se

Det går också bra att e-posta till redaktionen för Mariestads-Tidningen: redaktion@mariestadstidningen.se

Insändare skickas till friaord@mariestadstidningen.se , alternativt Mariestads-Tidningen, Box 242, 542 23 Mariestad eller via hemsidan.

För att insändare ska publiceras krävs att namn, adress och telefonnummer bifogas. I de flesta fall går det bra att skriva under signatur.

Artikeltaggar

Göteborgs universitetGullspångHovaNyheter

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.