Sugen på att börja rida?

Hästliv
PUBLICERAD:
Ridklubben Gullhov gör en satsning för att locka nybörjare.
Ridklubben Gullhov kommer att erbjuda prova-på-ridning.

Under tre söndagar, 11 april, 2 maj och 6 juni, kommer ridklubben Gullhov att erbjuda prova-på-ridning.

– Första gången riktar vi oss till alla barn mellan 5 och 12 år, det är den vanliga åldersgruppen här på ridskolan. Det är då man brukar börja rida, säger Anna Rolfsdotter.

- I maj riktar vi oss till alla män 20 år och äldre, och i juni alla tonåringar, från 12 till 20 år, vi tänker att tonårsgänget som vill prova på inte behöver komma med de yngre barnen.

Hur ser verksamheten ut?

- Vi är en ideell förening där vi hjälps åt, så har man lektionstid ingår en viss tid i stallet, dels i samband med lektionen och dels på helgerna enligt ett schema. Det brukar bli en eller två gånger per termin. Eleverna är ju vanligtvis unga så man kommer tillsammans med förälder, det finns ju ett säkerhetstänk, eller om man delar upp det med en kompis. Vi är flexibla för att det ska fungera.

Måndag till och med torsdagar pågår lektioner, ridklubben har sex ridskolehästar, under helgerna kan det också vara aktiviteter. Trots pandemitider har verksamheten flutit på bra berättar Anna Rolfsdotter.

- Vi har arbetat på utifrån de resurser vi har, det är framför allt i stallet vi får tänka på att hålla smittskyddsavstånd. Där har vi räknat ut hur många vi kan vara. Ridlektionerna har inte påverkats tack vare att vi har fem i varje grupp, det har fungerar bra.

- Små grupper betyder också att ridlärare har gott om tid för varje elev, säger Anna Rolfsdotter som nu hoppas på att få se nya ansikten på ridskolan.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.