Familj utrymde sig själva efter brand i pelletspanna

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
En villa på Leksbergsvägen rökfylldes.
Foto: Johan Eklöf
Under fredagsmorgonen började det brinna i en pelletspanna i en villa på Leksbergsvägen i Mariestad.
– När huset rökfylldes sprang familjen ut på gården och larmade SOS. Det hela gick odramatiskt till, sa Mats Friman, räddningsledare på Räddningstjänsten östra Skaraborg.

Händelsen inträffade strax före 08-tiden och när styrkan kom till platsen visade det sig att branden var av det mindre slaget.

– Ett plaströr vid pelletsinmatningen hade blivit trasigt. Det ledde till ett baksug i pannan som gjorde att röken gick in i huset i stället för ut genom skorstenen. Även någon liten glödbit kan ha följt med inomhus, sa Mats Friman.

Rök i källaren

Varken personer eller inredning ska ha kommit till skada.

– Allt har gått bra och de drabbade utrymde sig själva på ett lugnt sätt när de förstod att de inte kunde släcka branden på egen hand. Våran uppgift blev att ventilera ut röken, som framför allt fyllde källarutrymmet där pelletspannan står. I själva villan var det främst hallen som behövde ventileras, sa Mats Friman.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.