Förslaget: Lyft fram vikingatiden

Samhälle
PUBLICERAD:
I Karleby finns lämningar efter en kyrka, daterad till slutet av 900-talet. I ett medborgarförslag lyfter Stig Ljungwald behovet av en tydligare marknadsföring av platsen och andra historiska lämningar i kommunen. Illustration: Kjell Fristedt
Foto: Kjell Fristedt
Mariestad borde ta bättre tillvara på sitt historiska arv. Det tycker Stig Ljungwald, som i ett medborgarförslag nu vill att kommunen marknadsför detta i sina kanaler.

I Mariestad finns historiska lämningar från vikingatiden. Det borde kommunen berätta om på ett bättre sätt, tycker kommuninvånaren Stig Ljungwald.

I ett medborgarförslag lyfter han behovet av en tydligare marknadsföring på kultursektorns, bibliotekets och museets hemsidor. Där borde också en folder finnas, som tar intresserade på en rundtur till olika historiskt betydelsefulla platser. Foldern existerar redan och kan göras tillgänglig i digital form, menar Ljungwald.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.