Liten minskning på intensiven – men fortsatt många covidpatienter

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Totalt 45 patienter med covid-19 vårdas på Skaraborgs sjukhus under fredagen.
Foto: Thomas Kühnel
På fredagen vårdas 45 patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus i Skövde och Lidköping. Antalet inlagda på intensiven har dock minskat med en patient.

I hela Västra Götalandsregionen har det inte skett så stora förändringar av antalet inlagda patienter med covid-19 under det senaste dygnet. Den 9 april finns det totalt 371 patienter inlagda, en minskning med en patient sedan dagen före. Av dessa vårdas 69 på intensivvårdsavdelning, en ökning med fem patienter sedan torsdagen.

På Skaraborgs sjukhus vårdas 45 patienter med covid-19 på fredagen, lika många som föregående dag. På intensivvårdsavdelningen är åtta patienter med covid-19 inlagda, en minskning med en patient sedan torsdagen.

Så här ser fördelningen av covidpatienter ut på sjukhusen i Västra Götalandsregionen den 9 april:

Skaraborgs Sjukhus: 45 personer varav 8 på IVA

NU-sjukvården: 42 personer varav 8 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 206 personer varav 39 på IVA

Sjukhusen i väster: 34 personer varav 4 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 44 personer varav 10 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.