Hoppa till huvudinnehållet

Man gripen efter biljakt utanför Hova

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

En man försökte under fredagsnatten smita från polis som signalerade åt honom att stanna på E20 utanför Hova. Mannen fortsatte dock att köra. Efter tio mils förföljande kunde polisen till sist få stopp på mannen genom en så kallad inboxning.

– Vi gjorde ett förföljande fram till Laxå och tillbaka när mannen vände, säger Andreas Olofsson på polisen i Skövde.

Händelsen inträffade strax före klockan 3 natten mot lördagen. Så småningom kunde mannen stoppas strax söder om Hova med hjälp av flera polisbilar.

– Vi förföljde honom över en sträcka på ungefär tio mil, säger Andreas Olofsson.

Mannen ska som längst ha varit ända upp i Laxå söder om Degerfors innan han åter vände söderut, vilket gjorde att även polisen i region Bergslagen involverades i händelserna.

– Man fick stopp på mannen med hjälp av en så kallad inboxning, att polisbilarna lägger sig runtomkring en bil och tvingar den att sänka farten, säger Anna Göransson, polisens presstalesperson i Västra Götaland.

Föraren är nu misstänkt för grov rattfylla, och dessutom misstänks två passagerare för ringa narkotikabrott.

Artikeltaggar

BrottHovaNyheterRattfylleri

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.