Tre personer till sjukhus efter olycka på väg 26

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Flera fordon fick rejäla frontskador efter en trafikolycka på riksväg 26 vid Enåsa. Tre personer fick föras till sjukhus.
Foto: Johan Eklöf
Tre personer fick föras till sjukhus efter en trafikolycka på riksväg 26 vid Enåsa i Mariestads kommun under måndagseftermiddagen.
– Det var en kökrock där fordonen körde in i varandra i hög fart, sa Mats Johansson, räddningsledare på Räddningstjänsten östra Skaraborg.

Olyckan inträffade strax före 15-tiden vid bron som går över Friaån. Fyra fordon och ett släp var inblandade i krocken som skedde vid ett vägarbete.

– Vi tror att föraren av bilen som orsakade krocken varit ouppmärksam på det rödljus som finns vid vägarbetet. Föraren verkar ha tvärbromsat och följden blev att bakomvarande fordon inte hann stanna i tid, sa polis på plats.

Fronten på de inblandade fordonen var ordentligt demolerade och tre personer fick föras till sjukhus med ambulans.

– Jag vet att de avförda var kontaktbara. I övrigt har jag ingen mer information om skadeläget, sa Mats Johansson.

I samband med kollisionen stängdes vägen av i båda riktningarna i cirka en timme, sedan reglerades trafiken växelvis medan bilarna bärgades. Vid 17.30-tiden släpptes trafiken på som vanligt igen.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.