Våga nobba skämmiga utmaningar!

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Martina Holmberg / TT

I vissa sociala medier har killar uppmanats att på torsdag ladda upp filmer där de tafsar på tjejer. Killar: Häng inte på den här ruttna tafsarutmaningen. Visa att ni har ryggrad och kan stå emot, visa tjejerna hänsyn istället (det vinner ni definitivt på i längden) och framför allt - tänk själva. Vänd er bort från ynkryggarna som bara hoppas på att ni ska hjälpa till att orsaka lidande för de som utsätts.

Tjejer: Ni ska INTE behöva rusta er med pepparspray, överfallslarm eller annat för att få vara i fred. Skulle någon ändå råka ut för något – ta hjälp av era föräldrar och polisanmäl. Låt inte krypen komma undan.

Föräldrar: Ta ett allvarligt snack nu med dina ungdomar. Tala om att det INTE är ok NÅGONSIN att anta en sådan utmaning. Det är förresten inte OK att bära sig åt så annars heller för den delen. Vi, deras föräldrar, måste våga visa att vi menar allvar och inte accepterar ett sådant beteende. Det är varken polis eller skolas grunduppgift att uppfostra våra barn. Det ansvaret har vi som föräldrar i grunden och det ansvaret ska vi ta nu. Ingen av oss är väl en perfekt förebild, men vi måste bara anstränga oss nu och göra vad vi kan. Vad händer annars…?

Förälder i Mariestad

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.