Töreboda en av årets favoritcampingar

Fritid och livsstil
PUBLICERAD:
Ulrika Larsson (till höger) på Töreboda camping är glad över att ha kammat hem fjärdeplatsen över Sveriges ”Top 30” campingar. Att det är campinggästerna själva som har röstat betyder extra mycket. Arkivbild.
Foto: Birthe Wetter
På 2021 års top 30-lista över de mest populära campingarna i Sverige har Töreboda camping kvalificerat sig in på en fjärdeplats.
På 18:e respektive 29:e plats hamnar campingarna i Askevik och Sundsörn.
– Det betyder jättemycket för oss att den här placeringen kommer nu, säger Ulrika Larsson på Töreboda camping.

Sommar- och semestersäsongen närmar sig med stormsteg och hemester-trenden ser ut att hålla i sig även i år.

Campingplattformen Hollistay har sammanställt en lista över landets 30 populäraste campingar. Det är campinggästerna själva som har fått rösta fram sina favoriter.

Bland topp fem, närmare bestämt på en fjärdeplats, återfinns Töreboda camping & bad.

Bland kommentarerna från tidigare gäster står till exempel att ”campingen är trivsam, mysig och med trevlig personal och goda räkmackor” samt ”med gångavstånd till centrum och nära Tiveden”.

”Ännu roligare”

Ulrika Persson på Töreboda camping är glad och stolt över att fajtas med ”storcampingarna” i toppen.

– Vi blev väldigt överraskade och jätteglada, speciellt eftersom det är campinggästerna själva som har röstat fram oss. Det gör att det blir ännu roligare, säger hon och fortsätter:

– Vi känner att vi gör något rätt när vi kämpar och sliter, att det inte bara är de stora campingarna som gäller. Med tanke på förra året, då vi tappade mycket, är det såklart extra kul att detta kommer nu.

Med pandemiläget och restriktioner som lever kvar finns en viss oro även inför kommande turistsäsong.

– Det är klart att vi tar stryk när det är mycket som försvinner, det går inte att hämta in allt. Men vi hoppas på en riktig supersommar 2021.

Hur firar ni fjärdeplatsen?

– Med att snart få öppna vårt nya, fina servicehus.

Ytterligare två campingar i MTG-området återfinns på listan. Askevik camping på plats 18 och Sundsörn camping på plats 29.

– Det är jätteroligt, jag blev glad och överraskad, säger Madde Karlsson på Sundsörn camping.

Som ansvarig för campingen är placeringen något som sporrar henne inför framtiden.

– Nu är jag taggad och redo för att sikta högre. Servicen är viktigast för mig, att allt är rent och fräscht, och att alltid vara tillgänglig, säger Madde Karlsson.

Askeviks camping mellan Sjötorp och Otterbäcken kammar hem en 18:e plats på listan över 2021 års bästa campingar. Arkivbild.
Foto: Jan Fleischmann
Top fem bästa campingar i Sverige 2021

1. Åsa camping & havsbad, Västkusten

2. Kolgårdens camping & stugby, Vilhelmina Lappland

3. Böda sand, Öland

4. Töreboda camping & bad, Töreboda

5. Tobisviks camping, Simrishamn Österlen

Källa: Hollistay

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.