Förslaget: Sänkt fart i Ullervad

Samhälle
PUBLICERAD:
En invånare vill att hastigheten sänks till 30 kilometer i timmen på Forsvägen i Ullervad.
Foto: Charlotte Ferneman
En Ullervadsbo vill att kommunen begränsar hastigheten på Forsvägen till 30 kilometer i timmen. Syftet är att skydda de personer, framför allt barn och ungdomar, som ofta använder vägen.

I ett medborgarförslag till kommunen framförs önskemålet om att hastigheten på Forsvägen i Ullervad ska sänkas till 30 kilometer i timmen alternativt få en rekommenderad hastighet till 30-40 kilometer i timmen.

På delar av Forsvägen är sikten dold på grund av kuperad terräng och gatan saknar trottoarer, berättar förslagsgivaren. Han konstaterar att Forsvägen ofta nyttjas av barn som tar sig till och från skolan eller som ska till Jula BK:s fotbollsplaner. Därför vill han se åtgärder för att höja trafiksäkerheten i området.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.