Hoppa till huvudinnehållet

Hon tar över chefsposten i ”sin” kommun

Publicerad:
Kristina Mustajärvi är ny tillförordnad näringslivschef i Mariestads kommun.
Kristina Mustajärvi är ny tillförordnad näringslivschef i Mariestads kommun. Foto: Charlotte Ferneman

Kristina Mustajärvi är ny tillförordnad näringslivschef i Mariestads kommun. Efter att i flera år haft liknande befattningar i andra kommuner i Skaraborg är hon nu glad över att få utveckla staden hon föddes och bor i.

För cirka två veckor sedan meddelade Björn Zandelin att han lämnar Mariestads kommun. Kort innan hade det gjorts en omorganisationen på näringslivsenheten vilket innebar att tjänsten som näringslivschef delats upp på två personer. Hans tjänst innebar ansvar för besöksnäring och handel. Medan Susanné Wallner har inriktningen industri och tjänstesektor.

Nu står det klart att Mariestadsbon Kristina Mustajärvi är tillförordnad näringslivschef med särskild inriktning mot marknadsföring och besöksnäring. Hon kommer närmast från Hjo kommun där hon varit näringslivschef. Totalt blev det tolv år vid Vätterns kant för henne. Men hon har även erfarenhet från Grästorps och Lidköpings kommuner med sig i bagaget.

– Jag är född i Mariestad och det är verkligen min stad. Dessutom brinner jag för att skapa tillväxt. Att nu få möjligheten att under ett halvår axla rollen som näringslivschef är fantastiskt roligt, säger Kristina Mustajärvi.

Att hennes hjärta klappar både för staden och näringslivet understryks bland annat genom hennes engagemang i styrelsen för Mariestad Bois Hockey samt Ung företagsamhet Skaraborg.

Mustajärvi berättar att hon tidigare jobbat mycket med näringslivsfrågor gällande industri och grön näring, samt på senaste tagit fram flera digitala lösningar.

– Det är så mycket spännande som händer här i kommunen, säger Kristina Mustajärvi som kommer att jobba nära Susanné Wallner.

Mustajärvi börjar sin tjänst på måndag och ska då bland annat ha en överlämning med Björn Zandelin.

Utvecklingschef och tillförordnad chef för sektor samhällsbyggnad, Jonas Johansson, är glad över den snabba lösningen.

– Den erfarenhet Kristina har med sig känns väldigt bra, säger han.

Än är det inte klart när rekryteringen för tjänsten som näringslivschef inleds.

– Det är inte realistiskt att rekrytera före sommaren. Men nu har vi fått lite arbetsro för att kunna fokusera på rekryteringen, säger Jonas Johansson.

Artikeltaggar

Björn ZandelinGrästorpGrästorps kommun (org)HjoHjo kommun (org)Jonas JohanssonKristina MustajärviLidköpingLidköpings kommunMariestadMariestads kommunMariestads kommunSamhälleSkaraborg

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.