Hoppa till huvudinnehållet

Henrik Sethsson firar mammas 75-årsdag på distans – men är inbjuden till Grammisgalan

Publicerad:
Mariestadsbördige Henrik Sethsson har varit produktiv trots att det inte varit några liveframträdanden på över ett år. Arkivbild.
Mariestadsbördige Henrik Sethsson har varit produktiv trots att det inte varit några liveframträdanden på över ett år. Arkivbild. Foto: Birthe Wetter

Mariestadsbördige Henrik Sethsson och hans Casanovas är återigen nominerade till Grammisgalan.

– Det får väl bli fjärde gången gillt, säger sångaren som skrivit pandemilåten "Mota Olle i grind".

Den 15 maj är det ett år Casanovas släppte låten som satte ord och ton på krisen i dansbandsbranschen orsakat av pandemin. "Mota Olle i grind" är skriven av Mariestadsbördige Henrik Sethsson och skapar nu återigen rubriker. Den är titeln på albumet som har gett Casanovas sin fjärde nominering till Grammisgalan.

– Nu är det dags. Denna platta är nog det mest genomarbetade vi någonsin har gjort. Den har en stark röd tråd, och det är något speciellt för oss som tidigare varit mer av kameleonter i musiken och inte haft just en röd tråd, säger sångaren Henrik Sethsson.

Om det blir en grammis avgörs den 3 juni. Galan är covid-19-anpassad och äger rum på Södra Teatern och endast de nominerade är inbjudna. I den 38:e upplagan av Sveriges äldsta och bredaste musikpris är utöver Casanovas även Barbados, Larz-Kristerz, Martinez och Streaplers nominerade till årets dansband.

Casanovas har fått sin fjärde nominering till Grammisgalan.
Casanovas har fått sin fjärde nominering till Grammisgalan. Foto: Casanovas

Söker ny trummis

Pandemitiden har förändrat mycket för dansbandet, inte bara vad gäller spelningar.

– Hasse (Hans Plahn reds anm) har varit vår trummis i tolv år. Under pandemin skaffade han sig ett civilt jobb som vi kallar det. Han fick fast anställning som yrkeschaufför. Vi står bakom honom och hans beslut till hundra procent, för vi vet inte när vi kan dra i gång igen, förklarar Henrik Sethsson.

Med andra ord efterlyser Casanovas en ny trummis.

Två nya låtar

Trots att det inte blir några spelningar för musikerna, har Casanovas varit flitiga.

– Vi har haft tid nu och samlade på oss många låtar till albumet vi släppte för fem månader sedan. Några sparade vi och två av dem släpps nu till Valborg, berättar Henrik Sethsson och tillägger att båda singlarna har ett positivt budskap.

"Sanna" är skriven av Törebodabördige David Lindgren Zacharias.

– Jag skulle vilja säga att det är en P4-vänlig poplåt som är dansbar, säger Henrik Sethsson och fortsätter:

– Den andra låten "Shake it" är glad uptempo som doftar 50- och 60-tal.

Musiken har Mariestadssonen skrivit tillsammans med Thomas Berglund och Lina Eriksson, som även är textförfattare till "Möt mig i Gamla stan".

Om det blir något firande och en grammis återstår att se. Ett firande, som Henrik Sethsson dock missar med säkerhet, sker den 29 april.

– Mamma fyller 75 år och det är riktigt tråkigt att vi inte kan komma ner till Mariestad för att gratulera henne.

Artikeltaggar

CasanovasDavid Lindgren ZachariasHenrik SethssonMariestadMusikTöreboda

Så här jobbar Mariestads-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.