Fortsatt minskning i regionen – men åter toppnivå på intensiven i Skövde

Vård & omsorg | Coronaviruset
PUBLICERAD:
Under måndagen vårdas tolv patienter med covid-19 på Skaraborgs sjukhus i Skövde.
Foto: Sören Turesson
Under måndagen har antalet inlagda med covid-19 på intensiven i Skövde åter en gång nått toppnivån på tolv patienter. Det är lika många patienter som den tidigare högsta noteringen som var i den första vågen för ett år sedan.

Den 3 maj finns det totalt 306 inlagda patienter med covid-19 på sjukhusen i Västra Götalandsregionen. Det är en minskning med 16 patienter sedan i fredags. Av dessa vårdas 65 patienter på intensivvårdsavdelning (IVA), en ökning med två patienter.

På Skaraborgs sjukhus är 36 covidpatienter inlagda under måndagen, en minskning med en patient sedan i fredags. På intensiven vårdas tolv patienter med covid-19 vilket ligger på samma nivå som toppen för snart ett år sedan, den 22 maj 2020.

Så här ser fördelningen av covidpatienter på sjukhusen i regionen ut den 3 maj 2021:

Skaraborgs Sjukhus: 36 personer varav 12 på IVA

NU-sjukvården: 30 personer varav 5 på IVA

Sahlgrenska Universitetssjukhuset: 157 personer varav 34 på IVA

Sjukhusen i väster: 26 personer varav 6 på IVA

Södra Älvsborgs Sjukhus: 57 personer varav 8 på IVA

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.