Invånare gillar grillar – fler byggs

Fritid och livsstil
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Ekuddenbadet kan få en ny grill.
Foto: Charlotte Ferneman
Tekniska nämnden har beslutat att Mariestad omgående ska få fler grillplatser och vindskydd.

I projektet ingår att rusta upp flera av de befintliga grillplatserna. Beslutet grundar sig i flera medborgarförslag som vill att kommunen möter det ökade behovet för privatpersoner att vistas i naturen.

Redan i vår ska tre nya stora utomhusgrillar färdigställas, men det är ännu oklart var. Ekuddenbadet, Sandviken, Sjölyckan, Sjötorp, Snapen, Snuggen och längs vandringsleder har angetts som förslag. Billingens fritidsområde i Skövde har nämnts som ett föredöme.

Nämnden föreslår att frågan ska ingå i det pågående arbetet med kommunens blå- och grönstrukturplan.

Så här jobbar MT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.